Activities
Ellerimizde Sağlık Programı

4. Yoğun Bakım Kursu
Untitled Document

"4. Kateter Kaynaklı ve Ventilatör İlişkili İnfeksiyonların Önlenmesi İle İlgili Uygulamalar" konulu yoğun bakım kursu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları Anabilimdalı işbirliği ile 25 Mayıs 2012 tarihinde Ankara Sürmeli Otel'de gerçekleşti.

Farklı hastanelerde görev yapan Enfeksiyon Kontrol Hekim ve Hemşireleri, Yoğun Bakım, Anestezi, Ameliyathane ve Yenidoğan Ünitelerinde çalışan hemşire ve hekimlerimizin katıldığı eğitimde, katılımcılar teorik eğitimin ardından damar içi kateter uygulamalarında enfeksiyon kontrolü, ventilatör ilişkili infeksiyonların önlenmesi ile ilgili uygulamalar, üriner kateter uygulamalarında enfeksiyon kontrolü ve hasta bakımı-temizliği ile ilgili uygulamaları izleme fırsatı buldular.

Detaylı bilgi almak ve bir sonraki eğitime ön kayıt yaptırmak için tulaysoylu@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

KURSUN GÜÇLÜ YÖNLERİ:

• Eğitimin uygulamalı olması ve konuşmacıların konularına hakimiyeti iyiydi (çok kişi yazmış).
  • Slayt tasarımı, bilgi içeriği, sunum tekniği çok iyyidi. Eğitim sonu uygulamalı olması çok daha verimli oldu. Bu eğitimler belli aralıklarla yapılmalı.
  • Eğitimde, Kateter ile ilgili nokta atışı yapılmış, bence eğitimler böyle olmalı.
  • Hastane enfeksiyonlarının en önemli suçluları ile ilgili özet eğitim gibi olmuş, çok beğendim. Aynen bu eğitimde olduğu gibi, her konu bu şekilde ele alınıp onu özümseterek eğitim verilmeli ve Dr grubu da dahil edilmeli.
  • Uygulamalı olması işimde uygulayacağım için çok büyük katkı sağladı. Özellikle hemşierelere yönelik bir program olması ayrıca çok güzeldi, devamını diliyorum.
  • Sunumlar ve uygulamalı eğitimler çok başarılıydı, teşekkürler.
  • Çok iyi organize edilmişti, uygulamalı olması olumlu bir yönüydü.
  • Sunum, uygulama teknikleri, malzeme tanıtımı ve zamanın doğru kullanımı oldukça başarılıydı.Emeklerinize teşekkür ederim, gerekli ve akıcı bir eğitimdi, çok faydalı oldu.
  • Deneyimlerin paylaşılması kişilerin gelişimine çok katkıda bulunacaktır, uygulamalı olması verimi arttırdı.
  • Uygulamalı eğitimin olması, konuların daha anlaşılabilir ve uygulanabilirliğini arttırmıştır. Katılımcı sayısının çok fazla olmaması uygulamalı eğitimlerde ulaşılabilirliği arttırmıştır.
  • Enfeksiyon konusunda daha yeniyim ve az bilgiye sahibim. Ama sayenizde daha teşvik edici ve azim kazandım, çok teşekkür ederim.
  • Eğitim işte böyle öz ve yeterli olmalı, çok güzeldi.Konuşmacılar alanlarında 1 numara, herşey çok güzeldi.
  • Zaman yönetimi çok iyiydi, tüm konuşmacılar ve uygulayıcılar zamanı çok iyi kullandı.
  • Görsel materyal kullanılması eğitimin başarısını arttırdı.
  • Teorik eğitim sonrası yapılan uygulamalarla bilgilerimiz pekiştirildi. Karşılıklı iletişim halinde soru-cevap şeklinde olması çok güzeldi, emeği geçen herkese teşekkürler.
  • Eğitim güzel ve akıcıydı. Konular oldukça gerekliydi. Konuşmacılar ve görevliler güler yüzlü ve samimiydiler. Gereksiz detaylarla vakit harcanmadı. Salondaki katılımcılar uyanıktı, bunu siz sağladınız.
  • Bilimsel değerinin güncelliği, destek firma aracılığı ile modern teknolojinin yakalanması.
  • Eğitim gayet başarılıydı, uygulamalı olması daha kalıcı bilgilendirmeyi sağladı.
  • Değerlendirme formundaki numaralar 10'a kadar olsa 10'u işaretlerdim, siz 5 x 2 olarak düşünün :-)
  • Güncel kılavuzlardan hazırlanan sunumlar çok doyurucu ve kesinlikle ütopik değildi.
  • Eğitim benim için oldukça faydalı oldu, devam edecek olan eğitimlere de katılmak isterim. konuşmacılar konularına hakimdi, anlatımları, ses tonlamaları açık net ve anlaşılırdı.
  • Bu eğitime nöbetten çıkıp gelmiş olmama rağmen sıkılmadan, uykum gelmeden, zevkle ilgiyle takip ettim. Konuları net bir şekilde anladım.
  • Zaman çok etkin kullanıldı, sıkıcı değildi kopmadan dinleyebildim. YDYBÜ leri uygulamalar açısından daha farklı, özel bir dal. Dernek üye sayısı daha da arttırlmalı, ben şahsen bolca reklamınızı yapacağım, teşekkürler.